Експерт з етикету радить позбутися звички, якою “грішать” багато людей: наслідки жахливі

Експерт з етикету радить позбутися звички, якою "грішать" багато людей: наслідки жахливі

З моральної точки зору підслуховування — це не так далеко від прослуховування кімнати записуючим пристроєм / фото УНІАН

У громадських місцях багато хто з нас відчуває свободу. Незважаючи на те, що навколо вас можуть бути люди, ви в основному можете залишатися настільки анонімними, наскільки хочете, пише Parade.

З цією анонімністю з’являється можливість, так би мовити, злитися з фоном і спостерігати за тим, що відбувається навколо вас. Однак це може призвести до певної звички, від якої експерт з етикету Джо Хейз радить відмовитися.

За її словами, підслуховування, така ж давня практика, як і саме людське спілкування і та, якої ви, можливо, навчилися підростаючи, коли сиділи на сходах, щоб слухати розмови своїх батьків, набуло нових вимірів у нашому сучасному світі.

Відео дня

“Усні розмови — це приватні комунікації між зацікавленими людьми. Хоча люди зазвичай не говорять на конфіденційні теми в громадських місцях, розмови, які ведуться в приватній обстановці, ведуться з надією на конфіденційність і безпеку”, — пояснює Хейс.

Вона робить це ще більш ясним за допомогою різкого порівняння.

“З моральної точки зору підслуховування — це не так далеко від прослуховування кімнати записуючим пристроєм. Це тверезий погляд на багатьох із нас, хто вважає підслуховування не таким вже й серйозним злочином — ми повинні двічі подумати, перш ніж прослуховувати щось, що не є нашою справою”, – каже експерт.

Вона підкреслює, що підслуховування – це не просто порушення етикету: це може мати реальні психологічні наслідки. Хейз наголошує на почутті провини, пов’язаному з актом підслуховування, коли ви знаєте, що не повинні цього робити.

“Це почуття провини може бути серйозним тягарем для вашого психічного та емоційного благополуччя. Навіть гірше: якщо розмова стосується вас, це може мати серйозні наслідки для вашого психічного здоров’я, особливо якщо інформація негативна. Мораль історії? Просто не треба”, – резюмує експерт.

Вона також порадила: якщо ви ненавмисно підслухали приватну розмову, повідомте про свою присутність – наприклад, прокашляйтесь.

Останні новини психології

Психолог Юлія Латуненко дала кілька порад, як поводитися, якщо дізналися, що у чоловіка коханка. За її словами, треба не мовчати, йти до чоловіка розмовляти, вимагати пояснень, що це таке, вимагати розмови про те, як це буде впливати на їхні стосунки і ставити питання в принципі про розрив.

Також експерт радить не йти з’ясовувати стосунки з тою третьою людиною, бо зрада в парі – це справа двох людей.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • 5 способів повернути у своє життя кохання: вийде у кожного
  • У чоловіка точно є коханка, якщо він поводиться так: 10 незаперечних ознак
  • Як пережити розлучення після 40 років: дієві поради для кожної жінки
  • www.unian.ua