Як дізнатися, що яйце зіпсувалося: 5 простих ознак

Як дізнатися, що яйце зіпсувалося: 5 простих ознак

Яйця радять зберігати в холодильнику / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Кулінарні експерти розповіли, як визначити, чи зіпсовані яйця, пише журнал Parade.

“Яйця – один із найбільш універсальних інгредієнтів, які можна зберігати в холодильнику. Ви можете збивати їх, смажити, варити і використовувати в стравах на сніданок, обід або вечерю. Крім того, вони неймовірно поживні та багаті на білок і вітаміни. Але яйця не зберігаються вічно, і вживання в їжу зіпсованих яєць може підвищити ризик контакту з бактеріями, такими як сальмонела, що можуть викликати у вас захворювання”, – ідеться в статті.

Міністерство охорони здоров’я та соціальних служб США рекомендує зберігати яйця в холодильнику за температури 40 градусів або нижче. Фахівці стверджують, що так яйця можуть зберігатися до п’яти тижнів.

Відео дня

5 ознак того, що яйця краще викинути

Ось п’ять головних попереджувальних ознак, на які слід звернути увагу:

Змінився колір. Як зазначила авторка Fresh Eggs Daily Ліза Стіл, якщо ви помітили на яйці сірі або чорнуваті плями та кільця, воно зіпсувалося, найімовірніше, до нього потрапили бактерії. Якщо ви розбили яйце і помітили, що колір усередині трохи змінився, це також означає, що воно зіпсоване, додала сертифікований дієтолог Мелані Маркус.

Неприємний запах. Ще одна ознака того, що яйце вже не придатне для вживання. За словами Маркус, хороші яйця пахнуть нейтрально, а зіпсовані – кислим або газом. Ліза Стіл додала, що, щойно ви розіб’єте яйце, сплутати зіпсоване неможливо: “Якщо ви відчуєте запах риби або сірки, можете бути впевнені, що це яйце більше не придатне для їжі”.

Слизька текстура. Якщо яєчний білок або жовток здаються дуже слизькими, значить, настав час це яйце викинути, зазначила кондитер і фуд-блогерка Нора Кларк.

Яйце плаває. За словами Стіл, тест на плавучість – чудовий спосіб дізнатися, чи зіпсоване яйце, перш ніж розбивати його. Свіже яйце завжди опуститься на дно ємності з водою і не спливе.

Плескіт при струшуванні. Якщо ви відчуваєте, як усередині яйця хлюпається вміст, це означає, що воно не дуже свіже, розповіла Ліза Стіл.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, скільки яєць слід їсти людям, старшим за 50 років.

www.unian.ua