Швейцарія надасть ₣58,7 мільйона на цифровізацію України

Швейцарія надасть ₣58,7 мільйона на цифровізацію України

Україна та Швейцарія підписали меморандум про співпрацю у сфері трансформації публічного управління та цифровізації регіонів, в межах якого у 2024 – 2028 роках буде надано 58,7 млн франків (69,4 млн доларів).

Про це повідомило у Телеграмі Міністерство цифрової трансформації України, передає Укрінформ.

Меморандум про співпрацю у сфері трансформації публічного управління та цифровізації регіонів підписали віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн.

Швейцарія надасть ₣58,7 мільйона на цифровізацію України

«Протягом 2024 – 2028 років Швейцарія через Швейцарське агентство з розвитку та співробітництва (SDC) виділить 58,7 млн швейцарських франків. Проєкти реалізовуватимуть у межах Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа», – йдеться в повідомленні.

У межах меморандуму цифровізація буде продовжена у сферах охорони здоровʼя, освіти, електронного нотаріату, гуманітарного розмінування тощо. Також частина коштів буде спрямована на перезапуск Державної служби статистики.

Окрім того, кошти будуть направлені на цифровий розвиток прифронтових громад та на підтримку українців, що постраждали від повномасштабної війни, — ВПО, людей з інвалідністю та жителів деокупованих регіонів.

Швейцарія надасть ₣58,7 мільйона на цифровізацію України

За весь час співпраці з 2015 року Швейцарія вже виділила понад 30 млн франків на розвиток цифровізації в Україні. Разом з партнерами запущено «Дію», реалізовується реформа Держстату, впроваджується «Мрія», запущено шлюб онлайн і ще десятки електронних сервісів.

Як повідомлялося, Україна і Швейцарія продовжать виконувати діючі спільні проєкти в агросекторі та розглянуть майбутні для відновлення сільського господарства в прифронтових зонах.

Фото: Мінцифри

www.ukrinform.ua