Зеленський: За понад рік роботи морським коридором перевезли 70 мільйонів тонн вантажів

Зеленський: За понад рік роботи морським коридором перевезли 70 мільйонів тонн вантажів

Відео За понад рік роботи нашого експортного морського коридору було транспортовано вже 70 млн тонн вантажів. З українських портів вийшли більш ніж 2500 суден.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Попри війну і російський терор, Україна продовжує бути донором глобальної продовольчої безпеки для десятків країн світу. І ми нарощуємо наші спроможності. За понад рік роботи нашого експортного морського коридору було транспортовано вже 70 млн тонн вантажів. З українських портів вийшли більш ніж 2500 суден. Порти Азії, Африки, Європи та Америки приймають наші, українські вантажі. Країни від Єгипту до Індонезії, від Тунісу і Лівії до Індії, від Алжиру до Китаю отримали наше, українське зерно», – зазначив Зеленський.

Відео: Офіційний канал Президента України Володимира Зеленського

Він додав, що завдяки гуманітарній ініціативі «Зерно з України» в Ефіопії, Сомалі, Ємені та Судані щонайменше сотні тисяч сімей та мільйони людей отримали необхідне продовольство.

Президент подякував усім, хто працює заради нашого експортного потенціалу.

Як повідомлялося, Україна з початку 2024/2025 маркетингового року (1 липня) станом на 7 серпня експортувала 4,356 млн т зернових та зернобобових культур, що на 2 млн т більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року.

www.ukrinform.ua