ЗСУ зупинили просування росіян у Курській області, – комендатура

Збройні сили України зупинили наступ російських військ у Курській області, частина якої, як і раніше, контролюється Україною.

Танк ЗСУ
ЗСУ зупинили просування росіян у Курській області, - комендатура

Збройні сили України зупинили наступ російських військ у Курській області, частина якої, як і раніше, контролюється Україною. ЗС РФ намагалися атакувати фланги українських позицій, але їхнє просування було успішно зупинено, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на представника комендатури ЗСУ та спікера Міноборони України Олексія Дмитрашковського у коментарі AFP.

Представник ЗСУ Олексій Дмитрашковський заявив, що ситуація стабілізувалася та перебуває під контролем українських сил. Хоча росіянам вдалося увійти в один із населених пунктів, бої за іншим продовжуються.

У контрольованій Україною частині області залишаються сотні мирних мешканців. Бої тривають уже понад місяць. Українські сили взяли під контроль понад сто населених пунктів, включаючи місто Суджа. Володимир Путін доручив звільнити область до 1 жовтня, і Росія розпочала контрнаступ у середині вересня. Міноборони допустило до експлуатації у ЗСУ канадський бронеавтомобіль.

Генштаб ЗСУ назвав два найгарячіші напрями фронту.