“Двигун повністю зупиниться”: механік назвав недолік вживаних автомобілів після 2017 року

"Двигун повністю зупиниться": механік назвав недолік вживаних автомобілів після 2017 року

За словами експерта, поладити такий двигун в автівці може виявитися складним завданням / фото ua.depositphotos.com

Механік порадив водіям, які думають купувати вживаний автомобіль, уникати будь-яких моделей, які мають деяку конструкцію двигуна, ремонт якого може коштувати шалених грошей, пише Express. 

Зокрема Дейв Гаррісон застерігає покупців від вживаних автомобілів, які мають двигун з мокрим ременем. 

“Наступний великий скандал – мокрі ремені. Вони замінили ремені ГРМ на мокрі ремені на багатьох моделях після 2017 року, нібито вони більш ефективні. Але з мокрими ременями є велика проблема, тому що вони мають лише 10-річний інтервал, а потім вони ламаються. Він зношується і може зупинити роботу гальм. Але якщо він ламається через дев’ять років, вони не хочуть про це знати”, – попередив він.

Відомо, що наприкінці 2010-х років було представлено на багатьох популярних моделях двигун з мокрим ременем, який оснащений ГРМ, що змащується моторним мастилом. 

“Хоча така конструкція двигуна призначена для підвищення ефективності та зменшення забруднення навколишнього середовища, деякі власники виявили, що постійний вплив оливи може призвести до того, що гумовий ремінь зношується набагато швидше. Це може призвести до того, що частинки ременя відірвуться і заб’ють такі компоненти, як фільтр масляного картера, що в деяких випадках може призвести до масляного голодування, або до того, що ремінь обірветься, і двигун повністю зупиниться”, – зауважили в Express.

За словами Дейва, якщо двигун з мокрим ременем починає давати збої, його ремонт може забрати більше часу та грошей. 

“І коли це трапляється, полагодити його дуже важко. Ремонт займає вдвічі більше часу, ніж ремонт звичайного ременя, а його заміна коштує дорожче. Це той, що змушує очі закочуватися, коли ви його бачите – о Боже, у нього мокрий ремінь. Вони кажуть, що це краще, але в кінцевому підсумку ремонт коштує вдвічі дорожче, або його неможливо полагодити, і це робить машину практично непридатною для використання”, – пояснив Гаррісон.

Інші поради автомобільних експертів

Раніше експерт з водіння розповів, як перестати нервувати за кермом. За його словами, для цього потрібно поступово збільшувати досвід водіння. 

“Почніть з коротких, знайомих маршрутів на тихих дорогах, де ваша тривога відчувається керованою, і, в міру зростання впевненості, починайте вирішувати більш складні ситуації, такі як водіння в малому потоці, незнайомій місцевості або вночі. Такий психологічний підхід може призупиняти людей до їхніх страхів перед водінням і зменшити тривогу, яку вони відчувають”, – порадив фахівець.

Своєю чергою інший експерт закликав водіїв не чистити лобове скло методом із соцмереж, а саме йдеться про використання картоплі. За його словами, це може здатися швидким рішенням, проте є кілька ризиків, про які автовласники мають знати.

www.unian.ua