Життя занадто коротке: медсестра назвала 5 речей, про які люди шкодують перед смертю

Життя занадто коротке: медсестра назвала 5 речей, про які люди шкодують перед смертю

Про ці речі люди шкодують перед смертю / фото ua.depositphotos.com

Паліативна медсестра Бронні Вейр записала п’ять найпоширеніших речей, про що жаліють люди, які помирають і написала про це книгу, яка допомагає замислитися над тим, як жити повноцінним життям.

За результатами досліджень, найбільше люди шкодують через упущені можливості в освіті. Проте ці знання можуть також допомогти у батьківстві. Якщо ви хочете стати кращим батьком чи матір’ю, варто враховувати ці уроки кожного дня.

Ось п’ять найпоширеніших речей, про які шкодують люди перед смертю, за спостереженнями медсестри.

Відео дня

“Мені б хотілося мати сміливість жити так, як хотів я сам, а не так, як очікували інші”

Цей жаль найпоширеніший серед тих, хто стоїть на порозі життя і смерті. Як батьки, ми повинні розуміти, що наші діти – це окремі особистості, а не продовження нас самих. Вони мають свої власні мрії та прагнення, і наше завдання – підтримувати їх в цьому, а не нав’язувати свої очікування. Дозвольте своїм дітям бути тими, ким вони є, і йти власним шляхом.

“Я б хотів не працювати так багато”

Ніхто на смертному ложі не шкодує про те, що не заробив більше грошей. Вашим дітям не потрібні багатства – їм потрібні ви, ваш час і увага. Життя занадто коротке, а діти ростуть дуже швидко. Тому варто більше часу проводити з ними, замість того, щоб занурюватися в нескінченні трудові обов’язки. Цей час буде безцінним як для вас, так і для них.

“Я б хотів мати сміливість висловлювати свої почуття”

Почуття важливі, і придушувати їх шкідливо. Дозвольте своїм дітям бачити, як ви справляєтеся з різними емоціями – як позитивними, так і негативними. Це навчить їх не боятися своїх почуттів, бути чесними з собою і з іншими. Діти вчаться на прикладах, і ваше відкриття емоцій допоможе їм краще розуміти себе.

“Я б хотів залишатися на зв’язку з друзями”

Діти вчаться у своїх батьків, і якщо ви підтримуєте свої стосунки з друзями, займаєтеся хобі й знаходите час для власних задоволень, ваші діти побачать, що це важливо. Не відмовляйтеся від свого особистого життя заради ролі батьків – це не тільки збагачує вас, але й показує дітям приклад балансу між роботою, родиною та особистими інтересами.

“Я б хотів дозволити собі бути щасливішим”

Щастя – це вибір, який ви можете зробити прямо зараз. Якщо ви відкладаєте своє щастя на потім – після певних досягнень або змін – ви ризикуєте ніколи не відчути його повністю. Діти від природи вміють знаходити радість у кожному моменті, тому навчіться від них насолоджуватися життям зараз, не чекаючи ідеальних умов.

Пам’ятайте, що виховання дітей і життя в цілому – це не гонитва за метою, а подорож, яку варто цінувати тут і зараз. Сповільніться, насолоджуйтесь моментами, дозвольте собі і своїм дітям бути собою, переживати емоції і радіти життю. Живіть так, щоб не шкодувати ні про що.

www.unian.ua