“Це було повною несподіванкою”: на півночі Франції археологи знайшли 200-річне послання

"Це було повною несподіванкою": на півночі Франції археологи знайшли 200-річне послання

Археологи вважають, що така знахідка є “магічною” / фото pixabay

На півночі Франції археологи знайшли невеликий скляний флакон, в якому було послання 200-річної давнини від колеги з іншого століття, пише видання Interesting Ingineering.

Як стало відомо, записку написав археолог П.Ж. Фер, який проводив розкопки на місці знахідки в Сіте-де-Ліме в січні 1825 року. 

“Тепер археолог Гійом Блондель очолив команду волонтерів, які розкопували ділянку Camp de César біля пляжу Puys в Дьєппі. Вони проводили ці розкопки як аварійно-рятувальні, оскільки ерозія скелі загрожувала об’єкту. Під час роботи археологи відкопали більшість фрагментів галльської кераміки. Під час однієї з таких експедицій один зі студентів знайшов круглий обідок від горщика. Для цього він використав овальний шматок, що піднімався від центру”, – розповіли у матеріалі.

Відео дня

"Це було повною несподіванкою": на півночі Франції археологи знайшли 200-річне послання

Послання, яке було знайдено дослідниками / фото Guillaume Blondel

"Це було повною несподіванкою": на півночі Франції археологи знайшли 200-річне послання

Послання, яке було знайдено дослідниками / фото Guillaume Blondel

Оглянувши його, Блондель зрозумів, що це не галльська кераміка, а, швидше за все, маленька глазурована чашка, з якої стирчав прозорий скляний предмет. Дослідник описав знахідку 200-річного послання як “магічний” момент. 

“Ми знали, що тут проводилися розкопки в минулому, але знайти це послання 200-річної давнини… це було повною несподіванкою. Іноді ви бачите такі капсули часу, які залишають теслі, коли будують будинки. Але в археології це дуже рідкісне явище. Більшість археологів вважають за краще думати, що за ними ніхто не прийде, тому що вони зробили всю роботу!”, – наголосив Блондель.

Археологічні знахідки – останні новини

Також повідомлялось, що у Німеччині археологи виявили могилу, чоловіка в якій було поховано з великим каменем на грудях. Швидше за все, це було зроблено для того, аби перешкодити йому “повстати з мертвих”. За словами археологів, страх перед такими “зомбі” в Європі виник у період між XVI і XVIII століттями.

Крім того, археологи знайшли в Єгипті 3000-річний форт для захисту від таємничих “морських народів”. Крім того, вони виявили кілька артефактів і особистих речей, які належали єгипетським солдатам, у Західній дельті Нілу.

www.unian.ua