Горіхи №1 для поліпшення рівня цукру в крові: підказки дієтологів

Горіхи №1 для поліпшення рівня цукру в крові: підказки дієтологів

Горіхи корисні для здоров’я / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Дієтологи назвали найкорисніші горіхи для поліпшення рівня цукру в крові, пише EatingWell.

Зазначається, що контроль рівня цукру в крові корисний для всіх, оскільки він допомагає підтримувати більш стабільний рівень енергії протягом усього дня.

За словами дієтологині та магістра наук Аннет Снайдер, один науковий огляд засвідчив, що включення горіхів у ваш раціон харчування може допомогти підтримувати стабільний рівень цукру в крові.

Відео дня

“Одне конкретне дослідження в огляді містило висновки про нижчий рівень цукру в крові натщесерце у тих, хто споживає найбільшу кількість горіхів”, – зазначила вона.

Додаткові результати дослідження користі горіхів включають нижчі показники рівня інсуліну та резистентності до нього, а також нижчий гемоглобін A1C (середній рівень цукру в крові за 3 місяці), пише видання.

Горіх №1 для рівня цукру в крові

Дієтологиня з Канади Ленора Ватаманюк виділила пекан, як найкорисніший горіх для зниження рівня цукру в крові.

“У пекані, як я б сказала, менший вміст білка і вуглеводів і більший вміст жиру, ніж у кількох інших поширених горіхах”, – пояснила вона.

Вказується, що пекан – чудове джерело корисних жирів, і це добре.

“Жир – це важлива поживна речовина, яку ваш організм використовує для вироблення гормонів, засвоєння певних вітамінів і підтримки стабільного рівня цукру в крові, серед інших функцій”, – ідеться в публікації.

Крім того, пекан вирізняється високим вмістом клітковини , яка благотворно впливає на рівень цукру в крові.

“Клітковина допомагає уповільнити розщеплення і викид вуглеводів у кров, що корисно для запобігання різким стрибкам цукру в крові”, – зазначила Снайдер.

Інші горіхи для зниження рівня цукру в крові

Крім пекана, дієтологи рекомендували такі горіхи: макадамія (містить багато жиру і мало вуглеводів), мигдаль (дослідження показали зв’язок зі здоровішим рівнем цукру в крові), бразильські горіхи (один із найбагатших на селен продуктів, мінерал, важливий для здоров’я щитовидної залози).

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що можна їсти за гіпертонії.

www.unian.ua