Антимонопольний комітет оштрафував мережу АЗС KLO на ₴5,2 мільйона

Антимонопольний комітет оштрафував мережу АЗС KLO на ₴5,2 мільйона

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Конверс Лінк» (мережа АЗС KLO) на 5,2 млн грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ, передає Укрінформ.

Антимонопольний комітет застосував штраф у розмірі 1,5 млн грн за неподання інформації АМКУ на вимогу органу Комітету у встановлений строк та – 3,7 млн грн за подання інформації в неповному обсязі.

В АМКУ зауважили, що вимоги до ТОВ «Конверс Лінкс» надсилалися Комітетом у межах дослідження на ринках нафтопродуктів, пов’язаних зі встановленням цін протягом 2022 року.

"Однак товариство тричі надало інформацію на вимоги Комітету поза межами встановлених строків. Це перешкоджало об’єктивному, повному та всебічному аналізу інформації під час дослідження ринків світлих нафтопродуктів (пального), що враховано під час визначення розміру штрафу. Також Комітет врахував повторність вчинення правопорушення", – зазначили в галузевому відомстві.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет у серпні оштрафував колишнього «аватара» Glusco — компанію «Об’єднання «Віват» — на 34 тис. грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді неподання у встановлений строк інформації на вимогу Комітету.

Фото: klo.ua

www.ukrinform.ua