АрселорМіттал Кривий Ріг скоротить виробництво

АрселорМіттал Кривий Ріг скоротить виробництво

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» через зміну кон’юнктури на світових ринках, зменшення внутрішнього ринку та зростання цін на електроенергію планує скоротити виробництво у жовтні – грудні 2024 року.

Про це повідомив генеральний директор АМКР Мауро Лонгобардо, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу компанії.

«У другій половині 2024 року наше підприємство зіштовхнулося зі значними викликами, що змушують нас знизити виробництво та уповільнити прогнозоване зростання. Серед основних зовнішніх чинників – зниження споживання залізної руди Китаєм, що спровокувало падіння світових цін на неї та обмежило обсяги наших продажів», – йдеться у повідомленні.

Стагнація ринків сталі в Європі, спричинена геополітичною невизначеністю в регіоні, високою інфляцією, сповільненням діяльності будівельних компаній, підвищенням цін на енергоносії та сировину стала ще одним чинником, який вплинув на роботу комбінату. Водночас також зменшився і обсяг внутрішнього ринку, який наразі становить 60% довоєнного.

Також причиною зменшення виробництва стали логістичні обмеження та значне значне зростання цін на електроенергію в Україні.

Перешкоджають повноцінному відновленню виробництва і часті відключення та перебої з постачанням електроенергії. Загалом цього року підприємство пережило вже сім блекаутів.

З огляду на все це АМКР у IV кварталі планує скоригувати рівень виробництва. Зокрема, у жовтні-грудні запланована робота лише однієї доменної печі – ДП-8. У роботі в цей час повинні бути від 2 до 3 агломашин, залежно від потреби.

Також прогнозується, що коксохімічне виробництво працюватиме під потреби металургійного виробництва. Конверторний цех і МБЛЗ будуть зупинені на 45 днів. У другій половині грудня в роботі повинні бути 1 конвертер і МБЛЗ-1. У новий рік комбінат планує зайти з однією доменною піччю, одним конвертером і МБЛЗ-1.

Час просто буде використаний для капітального ремонту та модернізації обладнання.

Лонгобардо підкреслив, що зміна планів виробництва не потягне за собою скорочень персоналу, який буде задіяний у ремонтних роботах, охороні та благоустрої території.

Як повідомлялося, у січні-серпні 2024 року українські металургійні підприємства виробили 5,27 млн т сталі, що на 30,8% більше показника за аналогічний період минулого року.

www.ukrinform.ua