Коломойський пояснив, чому не збирається платити заставу

25 вересня Шевченківський районний суд Києва відмовив у зміні запобіжного заходу для бізнесмена Ігоря Коломойського із застави в 1,877 млрд гривень на домашній арешт або особисте зобов'язання.

Коломойский
Коломойський пояснив, чому не збирається платити заставу

25 вересня Шевченківський районний суд Києва відмовив у зміні запобіжного заходу для бізнесмена Ігоря Коломойського із застави в 1,877 млрд гривень на домашній арешт або особисте зобов’язання. Суддя Олексій Глянь заявив, що це рішення не підлягає оскарженню, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на УНІАН.

Коломойський пояснив, що відмовляється вносити заставу, назвавши її “кримінальним рекетом” і стверджуючи, що від початку її попередили про заставу в мільярди. Він вважає це тиском із боку держави.

Адвокати Коломойського зазначили, що їх клієнт не платитиме заставу, вважаючи її необґрунтованою. За їхніми словами, немає доказів ризиків, на які посилається звинувачення, і за останній рік Коломойський не ховався, не впливав на свідків та не знищував документів. Адвокати попросили змінити заставу на домашній арешт чи особисте зобов’язання, але суд залишив заставу чинною. Кіпр позбавив Коломойського громадянства.

БЕБ змінило підозру Коломойському, додавши нову статтю.