Що не можна робити 26 вересня і хто має день ангела?

26 вересня православні українці вшановують пам'ять апостола та євангеліста Іоанна Богослова.

Водний пейзаж
Що не можна робити 26 вересня і хто має день ангела?

26 вересня православні українці вшановують пам’ять апостола та євангеліста Іоанна Богослова. Цей святий був одним із перших учнів Христа та свідком ключових подій у його житті, таких як Преображення та розп’яття, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на PolitExpert.

Іоанн, брат апостола Якова, написав одне з Євангелій та книгу Апокаліпсису. Він активно проповідував після воскресіння Ісуса та дожив до глибокої старості в Ефесі. Згідно з народними традиціями, цього дня не можна сваритися, злословити, займатися важкою працею та відмовляти у допомозі. Також не рекомендується носити старе взуття та зупинятися на перехрестях.

Прикмети дня свідчать, що дощ і сніг віщують відлигу у січні, а сильний вітер — швидкий дощ. 26 вересня відзначають іменини Володимир, Дмитро, Іван, Микола та Олександр. Крім того, цього дня відбуваються кілька міжнародних свят, таких як День боротьби за ліквідацію ядерної зброї, Європейський день мов та Всесвітній день моря. Вже відомо що категорично не можна робити 24 вересня.

Вже відомо чи потрібно покривати голову в церкві.