В Україні викрили підпільних брокерів забороненої Webmoney

В Україні викрили мережу підпільних онлайн-сервісів, які використали заборонену російську платіжну систему Webmoney.

В Україні викрили підпільних брокерів забороненої Webmoney

В Україні викрили мережу підпільних онлайн-сервісів, які використали заборонену російську платіжну систему Webmoney. Ці “брокери” фінансували російську агентуру в Україні, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на прес-центр Служби безпеки України.

За даними СБУ, 12 осіб із 10 регіонів України підозрюються у незаконній діяльності. Вони нелегально приймали гроші, зокрема з Росії, конвертували їх і переводили в готівку. Частина переказів через Webmoney йшла на підтримку російської агентури.

З початку повномасштабної війни через ці обмінники пройшли десятки мільйонів гривень. Фігуранти отримували відсоток із кожної транзакції. Обшуки проводились у Тернопільській, Львівській, Рівненській та інших областях. Вилучено обладнання, мобільні телефони та банківські картки.

Усім 12 підозрюваним висунуто звинувачення за статтею про незаконні дії з платіжними системами та електронними грошима. Розглядається додаткова кваліфікація. Нещодавно в Україні також викрили канал збуту зброї та наркотиків, у якому брали участь 116 осіб, та затримали російського агента у Харкові. Ринок небанківських фінпослуг у липні залишили 28 учасників, один з’явився.

Одного з головних митників Прикарпаття викрили у вимаганні хабарів від імпортерів.

Exit mobile version