Психолог назвала 4 ранні ознаки, що шлюб приречений

Психолог назвала 4 ранні ознаки, що шлюб приречений

Якщо ви використовуєте презирство в невербальному спілкуванні з партнером, це перешкода на шляху до близькості / фото ua.depositphotos.com

Шлюб – складний союз двох людей, у яких є свої звички, бажання і устої. Часом буває так, що пара не усвідомлює наявних проблем до певного моменту, коли стає пізно.

Експертка YourTango Ешлі Сігер назвала чотири перші ознаки, що шлюб приречений.

Жоден із партнерів не хоче докладати зусиль

Перш ніж шукати адвоката з розлучень, уважно вивчіть проблеми у ваших стосунках. Дослідження Державного університету Форт-Гейса, присвячені конфліктам і стосункам, підтверджують, що більшість подружніх конфліктів можна вирішити, якщо пара готова докласти зусиль.

Відео дня

Один або обидва партнери зневажають

Коли ви бачите презирство в невербальному спілкуванні пари, це завжди вказує на глибшу проблему, яка найімовірніше, існує вже довгий час. Повторювана невербальна комунікація легко стає звичною. Презирство – це гнів, який ви висловлюєте щодо того, кого вважаєте нижчим за себе. 

Партнери ображені один на одного

Невербальне презирство може проявлятися в різних формах: воно може виглядати як закочування очей, гучне зітхання, як жест “поговоріть з рукою” або безліч інших дій і жестів, які передають презирство, розчарування або невдоволення.

Сігер пояснює: “Коли я бачу розбіжності у спілкуванні, я зазвичай даю парі шанси на виживання 50 на 50. Хороша пара – це коли між людьми багато щедрості, цікавості, близькості та любові. Ніщо не знищить усе це швидше, ніж презирство”.

Презирство блокує прощення, яке має вирішальне значення для вирішення конфлікту, як показало дослідження Національної медичної бібліотеки, проведене 2012 року.

Стосунки зруйновані невербальним спілкуванням

Невербальне презирство особливо згубне для стосунків, оскільки воно руйнує потенціал для їх збереження. Дослідження Університету DePauw, присвячене сприйняттю і передачі невербальних емоцій у близьких стосунках, показує, що неможливо дійти згоди з людиною, яка звикла до невербального презирства у спілкуванні. Ці люди немов відкидають будь-яку думку про розв’язання конфлікту і змирилися з тим, що їхнє життя і стосунки матимуть негативне забарвлення.

Раніше УНІАН писав, як зрозуміти, що ви подобаєтеся хлопцю.

www.unian.ua