Як часто потрібно прати наволочки: поради та застереження експерта

Як часто потрібно прати наволочки: поради та застереження експерта

Зокрема на обличчі можуть бути висипання через невипрані наволочки / фото ua.depositphotos.com

Для власного комфорту дуже важливо тримати постільну білизну в чистоті, адже це не лише сприяє гарному сну, а й запобігає накопиченню шкідливих бактерій. Однак люди часто цікавляться тим, як часто потрібно міняти саме наволочки. Генеральний директор однієї з медичних клінік Сем Сінкір розповів для Mirror, що наволочки є набагато бруднішими, ніж ми думаємо, адже там накопичується відмерла шкіра, піт, шкірне сало та навіть пилові кліщі. 

“Це, своєю чергою, може закупорювати і запалювати волосяні фолікули на нашому обличчі, які потім випинаються назовні, коли організм намагається зцілитися”, – пояснює експерт.

Аби уникнути таких наслідків, Сем радить міняти наволочки кожного тижня, а якщо у вас жирна шкіра, то подумайте про їхню зміну кожні чотири дні. 

Відео дня

Сінкір також пояснив причини появи надокучливих прищів на шкірі.

“Причиною їх появи є навколишнє середовище. Плями можуть бути викликані цілою низкою факторів, але немає сумнівів, що навколишнє середовище може відігравати важливу роль у виникненні висипань”, – наголосив експерт.

Також фахівці з постільної білизни розповіли для Mirror, як часто потрібно прати постільну білизну. За їхніми словами, змінювати постіль можна раз на тиждень, аби не створювалося накопичення бактерій, мікробів та бруду. 

“Щоночі ми втрачаємо багато рідини та жиру через потовиділення та дихання. Ми скидаємо відмерлі клітини шкіри, а бруд стирається з нашого тіла, коли ми крутимося і повертаємося. Він може накопичуватися протягом тижня, роблячи вашу постільну білизну брудною і смердючою. Це може приваблювати бактерії та грибки, які можуть викликати різні захворювання шкіри та здоров’я”, – зауважили експерти. 

Інші поради експертів

Раніше експерт Джеймі Джонс розповів, як позбутися плісняви у будинку. За його словами, для цього гарним варіантом можуть стати кімнатні рослини. Він зауважив, що ці рослини можуть діяти як очищувачі повітря, адже вони природним чином поглинають вологу в повітрі через листя, що створює середовище, яке є менш сприятливим для росту цвілі. 

Також експерт з прання розповіла, що зробити, аби рушники були м’якими. За її словами, для цього можна використати білий оцет. 

www.unian.ua