“Живий динозавр”: який птах є найнебезпечнішим у світі

Цей небезпечний птах має великі та гострі кігті / колаж УНІАН, фото Вікіпедія

Зазвичай людям відомо, які тварини є небезпечними у світі. Проте коли йдеться про птахів, то одразу не можна визначити, хто ж з них може бути загрозою. Тому видання IFL Science розповіло, який птах є найнебезпечнішим. 

Найнебезпечнішим у світі серед птахів є південний казуар. Він має зріст 2 метри, а його вага може сягати до 76 кілограмів. Цей птах може викликати тривогу ще до того, як ви побачите детальніше його зовнішність. 

Південний казуар має чудове блискуче пір’я та смішний високий коричневий шолом на голові, проте це все, що є в ньому позитивного. Південного казуара також називають “живим динозавром”, адже якщо подивитися на його лапи, то можна побачити великі та гострі кігті. 

Відео дня

Експерти радять людям не наближатися до таких птахів / фото Вікіпедія

У виданні зазначили, що казуари можуть вбивати та вбивали людей. Зокрема домашній казуар вбив людину у 2019 році. Водночас востаннє дикий казуар вбив людину майже 100 років тому. Тоді цей птах перерізав кігтями кровоносну судину на шиї 16-річного жителя Квінсленду (Австралія).

“Це не означає, що ми радимо вам наближатися до нього – напади можуть бути рідкісними, але станьте не з того боку, і він все одно вас вб’є. “Не з того боку” зазвичай означає, що він очікує, що ви принесли їжу, або що ви занадто близько до нього, його яєць чи пташенят”, – зазначають у матеріалі.

Є ще одна вагома причина триматися від цих птахів якомога далі. В австралійському уряді вважають, що казуари перебувають під загрозою зникнення. Наразі в дикій природі залишилося лише близько 4 тисячі дорослих особин, тому регулярні зустрічі з людьми можуть призвести до того, що вони звикнуть до них, що ще більше загрожуватиме людям. 

Інші цікавинки про тваринний світ

Раніше біля берегів Чилі було вперше помічено зграю косаток, які харчувалися дельфінами. Зокрема кадри з дрона зафіксували, як косатки успішно полюють на дельфінів і діляться їжею всередині зграї.

Також вченим вдалося зафіксувати величезного кальмара, який “ходив” на довгих кінцівках у глибинах океану. Нові кадри були зроблені на глибині 3300 м під поверхнею океану.

www.unian.ua

Exit mobile version