Що робити, аби шкарпетки завжди залишалися білими: дієві поради експерта

Що робити, аби шкарпетки завжди залишалися білими: дієві поради експерта

Зазвичай найбільше забруднюються саме білі речі / колаж УНІАН, фото pixabay, ua.depositphotos.com

Новенькі білі шкарпетки мають гарний вигляд, проте з часом вони можуть стати тьмяно-сірими. Однак експерти знайшли вихід, як зробити так, аби зберегти шкарпетки білими, як щойно з магазину, пише Real Simple. 

Як запобігти появі плям на шкарпетках

Експерт з прибирання Беккі Рапінчук радить тримати підлогу в будинку чистою. За її словами, потрібно регулярно пилососити та мити підлогу, аби видалити бруд. Також подумайте над тим, аби ввести в будинку правило “не ходити у взутті”, щоб мінімізувати кількість бруду, який залишається, додає Рапінчук. 

Розділяйте білизну

Навіть якщо одна чорна футболка або пара джинсів буде випрана разом з білими шкарпетками, то результат буде невтішним. Якщо ви будете дотримуватися такого прання постійно, то темний одяг зробить колір ваших шкарпеток трохи сірішим і тьмянішим. Тому експерти рекомендують прати шкарпетки разом з іншими білими речами, аби вони не вбирали колір. 

Відео дня

Не забувайте про капці

Рапінчук радить взувати капці поверх шкарпеток. Таким чином ви мінімізуєте їхній контакт з підлогою, що зменшить кількість бруду, який вони збирають. 

Як випрати шкарпетки, щоб вони залишилися білими

Експерт зазначає, що під час прання просто вивертайте шкарпетки навиворіт. Також їх можна замочити у кисневому відбілювачі.

“Кисневі відбілювачі – це альтернатива відбілювача, яка може допомогти видалити бруд без різкого впливу відбілювача”, – пояснює Рапінчук.

Якщо шкарпетки потребують глибокого очищення, то закиньте їх у відро з гарячою водою та кисневим відбілювачем, або покладіть їх при тій самій температурі в режим замочування на пральній машині. 

Також експерт радить спробувати теплий або гарячий режим прання шкарпеток. Холодні цикли вдало підійдуть для делікатнішого одягу, проте, якщо вам справді потрібно очистити речі, то зробіть воду гарячішою, адже вона полегшує пральній машині видалення бактерій та інших мікробів зі шкарпеток, допомагаючи зробити їх менш забрудненими. 

Чим ще можна відіпрати бруд з білих шкарпеток

Раніше експерт з прання Марк Вокер наголосив, що найкращим способом відновити білі шкарпетки є додавання харчової соди у пральну машину. Зокрема харчова сода є лужною речовиною та може нейтралізувати кислі плями від жиру, бактерій або бруду, розщеплюючи їх і полегшуючи очищення.

Водночас фахівець цієї ж сфери Генрі Лі радить використовувати лимонний сік під час прання білих шкарпеток. Лимонна кислота надасть тканині яскравості та знищить плями.

www.unian.ua