Є в раціоні довгожителів: дієтологиня назвала незамінний продукт на кухні

Є в раціоні довгожителів: дієтологиня назвала незамінний продукт на кухні

Дієтологиня розповіла, чим корисний тофу / фото pixabay.com

Соєвий сир тофу, який традиційно виготовляють із бобів сої та рідини, що лишається після видалення солі з морської води (нігарі), містить усі незамінні амінокислоти, що є в м’ясі, птиці, яйцях, рибі та молочних продуктах, але без холестерину, оскільки має рослинну основу.

Цей сир багатий на кальцій, залізо, вітаміни, клітковину та ізофлавони – це тип рослинного естрогену, йдеться у статті сертифікованої дієтологині й експертки з довголіття з Японії Мічіко Томіокі на CNBC.

“В Японії тофу люблять люди різного віку. Моїм родичам 95 і 88 років. Вони все ще живуть у Нарі та їдять тофу, натто (ферментовані соєві боби) і суп місо щодня. Вони приписують своє довголіття… частково цьому щоденному розпорядку дня”, – поділилася експертка.

Відео дня

Дієтологиня зазначила, що тофу є її найнеобхіднішим продуктом на кухні. Томіока повідомила, що переїхала до США 1994 року, і тоді тофу було складно дістати:

“Якщо мені вдавалося знайти упаковані варіанти,… я тримала в будинку близько двох десятків штук у будь-який момент часу. Навіть сьогодні в моєму холодильнику завжди є кілька упаковок тофу”.

За словами дієтологині, дослідження показали, що вживання тофу може, зокрема, допомогти знизити ризик серцевих захворювань і зменшити загрозу втрати кісткової маси.

Томіокі підкреслила, що тофу має тонкий смак, тому його можна поєднувати майже з усіма продуктами.

Цікаві новини – що вже повідомлялося про раціон довгожителів

Раніше дієтологиня Емі Девіс розповіла, що люди-довгожителі, зокрема, їдять бобові. Експерт звернув увагу, що у бобах є рослинний білок, вони багаті на клітковину, допомагають контролювати рівень холестерину та цукру в крові, а також знижують ризик виникнення захворювань серця.

www.unian.ua