Українська земля може здорожчати на 20% – міністр агрополітики

Міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль спрогнозував підвищення вартості землі приблизно на 20% вже у наступні кілька років.

Як повідомляє Укрінформ, про це Коваль сказав інтерв’ю Forbes.

“Земля поступово набирає в ціні. Якщо в 2021-му середня вартість була близько 39 000 грн/га, то зараз – 46 000 грн/га. Ціна в гривнях буде поступово збільшуватись. У наступні кілька років може зрости приблизно на 20%”, – сказав Коваль.

За його словами, ринок землі поступово стає комерційним. За 2021 рік понад 74 тис. земельних ділянок (більш як 178 тис. га) отримали нового власника, а вже цього року відчужено понад 194 тис. ділянок, що становить майже 400 тис. га. Такі показники свідчать про дієвість земельної реформи.

Міністр нагадав про програму «Земельний банк», за якою можна орендувати сільгоспземлі різної площі, починаючи від 2 га. Найбільша ділянка розташована в Кіровоградській області і становить 3969 га.

Як повідомлялось, із 1 жовтня стартують перші онлайн-аукціони у межах проєкту "Земельний банк", які відкривають можливість прозорої оренди державних земель.

Фото: Віталій Коваль, Фейсбук

www.ukrinform.ua

Exit mobile version