В Карпатах знайшли нову породу кішок: вони схожі на вовків (фото, відео)

В Карпатах знайшли нову породу кішок: вони схожі на вовків (фото, відео)

В Карпатах знайшли нову породу кішок / Zsolt Bereczki/Facebook

Нова порода кішок із Румунії – трансильванська (Pisica Transilvană) – швидко завойовує популярність у всьому світі. Вона сформувалася природним чином у лісах Карпатських гір, розташованих на території Румунії та Угорщини. Як пише Pro TV, ця порода вважається однією з найбільш природних у світі.

Породу вже частково визнала Керуюча Рада Любителів Котів (GCCF) — найбільша фелінологічна організація Великої Британії, яка займається реєстрацією породистих котів. Зараз порода перебуває в процесі розгляду Всесвітньою федерацією кішок (WCF). Очікується, що через два роки, коли народиться четверте покоління кошенят, порода отримає остаточне визнання.

Трансильванських кішок порівнюють із вовками через їхній характерний сірий колір шерсті, яку також називають карпатським хутром. Кошенята народжуються майже білими, але протягом першого року шерсть темніє, залишаючи світлими лише кінчики вух, носа та лап.

Особливістю цієї породи є зміна кольору шерсті в залежності від пори року: влітку вона стає світлішою, а взимку темніє.

У них світліші кінцівки, схожі на сіамських котів, але їхнє хутро має унікальне поєднання сірого та чорного кольорів. Ці кішки відрізняються спокійним характером і не агресивні. Вони неймовірно доброзичливі, навіть не випускають кігті.

Трансильванські кішки мають відмінне здоров’я та надійний генетичний потенціал. Основні розплідники цієї породи знаходяться в Румунії, Угорщині та Швейцарії під керівництвом Беверлі Еліан, судді WCF. 

Нова порода кішок

Раніше УНІАН писав, що експерти назвали 9 найенергійніших порід кішок.

www.unian.ua