Чому тренування преса не дають результатів: тренер дав відповідь

Чому тренування преса не дають результатів: тренер дав відповідь

Тренер розповів, як правильно качати прес / ua.depositphotos.com

Тренування корпусу полягає не тільки у виконанні більшої кількості вправ, а у виконанні правильних вправ і концентрації.

Однією з найпоширеніших перешкод, які заважають бачити прогрес у тренуваннях преса, є харчування. У вас може бути найсильніший корпус, але якщо ваша дієта не підходяща, ці м’язи не буде видно. Тренування – це тільки половина справи, тому що без правильного плану харчування для спалювання жиру результати залишаться прихованими під шаром жиру, пише Еatthis. Тренер Джаррод Ноббе назвав найпоширеніші помилки, які заважають досягти бажаних кубиків.

Причина № 1: Харчування не сприяє досягненню цілей

Відео дня

Прес буде помітним, коли відсоток жиру в організмі є досить низьким, що зводиться до створення дефіциту калорій за допомогою дієти.

Тренер порадив зосередитися на вживанні цілісних продуктів, білків, корисних жирів і складних вуглеводів, щоб сприяти втраті жиру.

Причина №2: Не задіюєте корпус належним чином

Ефективні тренування преса вимагають зосередженості та контролю. Якщо ви не відчуваєте печіння в пресі після тренування, ви, ймовірно, не задієте його належним чином.

Ноббе порадив зосередитися на вправі, а не на швидкості та усвідомленості того, як ви робите кожне повторення. Незалежно від того, чи ви робите планку, скручування або підйоми ніг, переконайтеся, що корпус напружений, і ви не використовуєте інші групи м’язів.

Причина № 3: Тренуванням не вистачає різноманітності

Виконання тих самих рухів обмежує здатність задіяти всі м’язи преса, включаючи косі м’язи живота і глибокі м’язи-стабілізатори. Прес складний, і тренування мають бути такими самими.

Варто включити вправи, які задіюють всі частини живота. Тренер порадив додати такі рухи, як повороти, альпініст чи підйоми ніг.

Причина № 4: Занадто багато повторень

Якість важливіша за кількість, коли справа стосується тренувань на прес.

Краще зосередитися на меншій кількості повторень із більшою інтенсивністю. Замість того, щоб робити 100 скручувань, спробуйте зробити 10 повільних, контрольованих повторень із правильною технікою, зазначив фахівець.

Причина № 5: Пропуск базових вправ

Багато хто вважає, що тренування преса повинні бути обмежені скручуваннями та підйомами корпусу. Насправді потрібно включити більше базових вправ у тренування. Станова тяга, махи гирею, тяга в нахилі та присідання – все це чудові приклади рухів, які кидають виклик пресу, одночасно працюючи з кількома групами м’язів.

Причина № 6: Непослідовність

Пропуск або непослідовність тренувань уповільнять прогрес. Потрібно слідувати розкладу, намагатися тренувати прес двічі-тричі на тиждень.

Причина № 7: Не приділяєте увагу відновленню

Якщо ви постійно качає прес, не даючи йому відпочити, ви не даєте тілу часу, необхідного для відновлення. Щоб уникнути цієї помилки, потрібно включити дні відпочинку в щотижневу програму тренувань.

www.unian.ua