Українцям нарахували вже ₴42 мільйони кешбеку

Українцям нарахували вже ₴42 мільйони кешбеку

За чотири тижні бета-тестування програми "Національний кешбек" вже 884 тисячі українців або 95% споживачів, які позначили картки для виплат у Дії, бачать нараховані кошти.

Про це повідомляє Міністерство економіки України, передає Укрінформ.

«За період тестування програми «Національний кешбек» українцям нарахували вже 42 млн грн кешбеку за придбання товарів українського виробництва. До програми долучилося понад 1,6 млн українців, які оформили 1,8 млн карток. Проте лише 926 тис. користувачів активували у Дії картки для виплат», — зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Підсумком четвертого тижня бета-тестування кешбеку став прогрес у передачі інформації про транзакції банками. Завдяки цьому більшість споживачів вже бачать нарахований їм кешбек в кінці наступного дня за попередній. Однак поки процес передачі і обробки транзакцій ще не є повністю стабільним, налаштування тривають, зауважили в галузевому відомстві.

З початком нового місяця усі користувачі бачать у Дії суму нарахованого кешбеку саме за жовтень. Нарахований кешбек за вересень українці отримають на картку «Національний кешбек» до 20 жовтня. Не забудьте позначити картку для виплат в Дії. Тим часом вже за кілька днів у Дії з'явиться можливість бачити кешбек за попередній місяць.

На початок цього тижня низка торгових мереж вже здійснили маркування товарів на полицях і розмістили позначки в магазинах про приєднання до програми «Національний кешбек». Це Епіцентр К, Нова лінія, Аврора, Таврія В, Копілка, WOG, Будинок іграшок, Аптека Зі, Comfy, Сімі, Thrash!Траш!, МегаМаркет.

До проєкту за останній тиждень доєдналися нові торгівельні мережі — Наш Край, SPAR, Коло.

«Національний кешбек» від держави доступний вже на 235 тисячі українських товарів від 1234 місцевих виробників.

Як повідомлялося, кешбек у розмірі 10% від вартості нараховується за купівлю товарів українських виробників, що включені у програму, окрім підакцизної продукції (пальне, тютюн та міцний алкоголь). Кешбек поширюється також на ліки українського виробництва, вино без додавання спирту і медові напої.

Максимальна сума виплат — 3 тис. грн на місяць. Накопичені за місяць кошти надходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця.

Отримані за участь у програмі «Національний кешбек» кошти можна буде витратити на послуги — комуналку, транспорт, лікування, мобільний зв’язок, спорт, кіно та ін. Також їх можна буде задонатити на ЗСУ або купити військові облігації.

Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані у 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

www.ukrinform.ua