“Не потрапляйте в пастку”: експерти пояснили, що не зобов’язана робити людина

"Не потрапляйте в пастку": експерти пояснили, що не зобов'язана робити людина

Експерти розповіли, що людина не може контролювати / колаж УНІАН з фото pixabay.com

Люди, які цікавляться, як правильно жити в цьому світі, можуть бути надмірно відповідальними. Є деякі сфери, частина яких не є відповідальністю конкретної людини.

Зокрема, ми не можемо відповідати за чужі емоції, пише Huffpost, посилаючись на слова ліцензованої клінічної соціальної працівниці та тренерки з тривожності Керрі Говард. “Кожна людина несе відповідальність за свої власні емоційні реакції, і важливо пам’ятати, що ми не можемо контролювати або диктувати, що відчувають інші”, – сказала експертка.

Співрозмовниця підкреслила, що наші дії чи наша поведінка можуть вплинути на те, як хтось почувається, але емоційна відповідь людини – це її відповідальність.

Відео дня

За словами ліцензованої сімейної психотерапевтки Еммалі Бірлі, не йдеться про те, що має бути все одно, як ми ставимося до людей:

“Щастя інших людей – це не ваша відповідальність. Печаль інших людей – це не ваша відповідальність. Просто не потрапляйте в пастку, жертвуючи собою, щоб хтось відчув себе краще, або відчуваючи себе відповідальним за чийсь дискомфорт”.

Говард додала, що також ми не можемо контролювати рішення, які ухвалюють інші люди. Крім того, тренерка з тривожності стверджує, що до сфери вашої відповідальності не входить те, якими будуть результати наших зусиль. “Часто на те, яким може бути результат, впливають багато факторів, деякі з яких перебувають поза нашим контролем”, – пояснила експертка.

Цікаві новини – що вже повідомлялося

Раніше експертка зі знайомств і стосунків Лорі Пінкертон розповіла, як зрозуміти, що ви подобаєтеся хлопцю. За її словами, є кілька ознак, зокрема, обранець може цікавитися, які фільми/яка музика вам подобається.

www.unian.ua