“Негайно відремонтуйте”: провідний механік розповів про небезпечну проблему з гальмами

"Негайно відремонтуйте": провідний механік розповів про небезпечну проблему з гальмами

Механік закликав водіїв перевіряти всі чотири колеса / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот YouTube Scotty Kilmer

Скотті Кілмер, один із найпопулярніших автомеханіків на YouTube, який працює з транспортними засобами понад 55 років, закликав водіїв перевіряти педаль гальма.

Він попередив, що її потрібно відремонтувати якомога швидше, якщо вона провалюється до підлоги, пише Daily Express.

“Сьогодні я розповім про небезпеки провалювання педалі гальма. Якщо ви зупиняєтеся, а педаль гальма провалюється до підлоги, вам краще полагодити її якомога швидше, інакше станеться аварія”, – розповів він.

Відео дня

За його словами, це означає, що у вашій гальмівній системі десь втрачається тиск. Механік порадив:

“Тому перевірте всі чотири колеса. Якщо супорти мокрі, вони протікають і їх потрібно замінити”.

Скотті наголосив, що якщо педаль швидко провалюється – це ознака втрати тиску в гальмівній системі, а серйозність проблеми залежить від того, наскільки великий витік.

Він зазначив, що, затягуючи з вирішенням проблеми, водії ризикують довести до того, що педаль гальма практично не впливатиме на уповільнення автомобіля.

Механік зазначив, що якщо немає ознак витоків під автомобілем, несправність може бути пов’язана з головним гальмівним циліндром.

“Якщо всі чотири колеса сухі і жоден зі шлангів не протікає, це може означати, що головний гальмівний циліндр виходить з ладу. Вони часто протікають зсередини, тому ви не побачите витік, тому що він внутрішній, але він все одно так само небезпечний. Тож, якщо ваша педаль гальма викликає у вас це відчуття провалювання, швидко виправте це, поки ви не потонули”, – додав він.

Поради автомеханіків

Популярний автомобільний блогер Крейг Грант застеріг водіїв від вчинення поширеної помилки в обслуговуванні, яка може призвести до дорогого ремонту. Він наполегливо рекомендує їм не намагатися ремонтувати скрипучі ремені за допомогою знежирювальних засобів, таких як WD40.

www.unian.ua