Аудитори перевірять у НАБУ підрозділ детективів під прикриттям – Кривонос

Аудитори перевірять у НАБУ підрозділ детективів під прикриттям - Кривонос

Ексклюзив Незалежні аудитори, які розпочали роботу у Національному антикорупційному бюро, перевірять роботу таємного підрозділу детективів під прикриттям.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу директор НАБУ Семен Кривонос.

«Аудитори будуть перевіряти все, всі підрозділи. Але з методикою будуть визначатися у процесі. Тому сказати, як це відбуватиметься, іще зарано», – сказав він, відповідаючи на запитання стосовно перевірки таємного підрозділу детективів.

За словами Кривоноса, наразі аудитори проводять інтерв’ю зі співробітниками НАБУ і будуть визначатися з методикою проведення перевірки. Після цього методику опублікують на сайті Кабінету міністрів.

У аудиторів є секретаріат, який перекладає потрібні документи на іноземну мову.

Кривонос зазначив, що незалежний аудит НАБУ має завершитися у січні-лютому 2025 року.

Як повідомлялося, на рахунку підрозділу детективів під прикриттям викриття на хабарі колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва, затримання народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова у так званій "бурштиновій справі" та багато інших проваджень.

У НАБУ 3 жовтня розпочався перший зовнішній незалежний аудит. До складу комісії, що проводить аудит, входять експерти з питань безпеки, антикорупції, повернення активів та аудиту, призначені Кабінетом міністрів за поданням міжнародних організацій, які надають технічну допомогу у сфері запобігання і протидії корупції.

Україна до кінця вересня 2024 року зобов'язалася перед МВФ провести перший зовнішній аудит НАБУ незалежними експертами, призначеними міжнародними партнерами.

www.ukrinform.ua