Волинська трагедія: уряд просять виділити 1 млн. гривень на ексгумацію жертв

Український інститут національної пам'яті звернувся до Кабінету міністрів із проханням виділити хоча б один мільйон гривень на ексгумацію жертв Волинської трагедії.

Антон Дробович
Волинська трагедія: уряд просять виділити 1 млн. гривень на ексгумацію жертв

Український інститут національної пам’яті звернувся до Кабінету міністрів із проханням виділити хоча б один мільйон гривень на ексгумацію жертв Волинської трагедії, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на PolitExpert.

За його словами, ці кошти необхідні для створення програми пошукових робіт, особливо якщо польські громадяни звертатимуться за допомогою. Дробович зазначив, що польська сторона роками не може запустити спільні робочі групи та комісії, що викликає розпач у польських громадян, які тепер звертаються безпосередньо до України.

Цей запит виник на тлі недавніх заяв польських політиків. Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш говорив, що питання Волинської трагедії має бути вирішене до схвалення членства України в ЄС, але президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що блокування цього процесу суперечить інтересам Польщі та грає на руку Росії. Cейм Польщі ухвалив резолюцію з нагоди 81-ї річниці Волинської трагедії.

Також сталась трагедія в Сумській області.