У ЦПД розповіли про новий фейк, який російська пропаганда просуває про Україну

Російська пропаганда поширює новий фейк, націлений на Близький Схід, країни Глобального Півдня та США.

Клавіатура із написом: "Fake News"
У ЦПД розповіли про новий фейк, який російська пропаганда просуває про Україну

Російська пропаганда поширює новий фейк, націлений на Близький Схід, країни Глобального Півдня та США, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на Telegram Андрія Коваленка.

За словами голови Центру протидії дезінформації Андрія Коваленка, Росія заявляє, що українські інструктори нібито навчають терористів у Сирії разом із США. Цей фейк уже озвучено міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, хоча доказів немає.

Метою цього наративу є створення хибного образу України як “держави-терориста”. Коваленко вважає цю брехню серйозною інформаційною загрозою на міжнародному рівні. Він нагадав, що саме Росія підтримує бойовиків у Сирії, а також має зв’язки з такими угрупованнями як Талібан, Хезболла, ХАМАС та ІДІЛ.

Це не перший випадок, коли Росія розповсюджує фейки про Україну. Раніше заявлялося про нібито затримання українських розвідників ФСБ та спробу удару України по Курській АЕС, але ці твердження виявилися помилковими. ЦПД разом з TikTok блокуватиме в Україні канали з російською дезінформацією 

Затримання Дурова допоможе протидіяти російській агресії.