За два роки програмою єОселя скористалися 13 тисяч родин

Понад 13 тис. українських родин покращили житлові умови за два роки дії програми доступного іпотечного кредитування "єОселя"; більш як половина з них – родини військовослужбовців та правоохоронців.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

За цей період сума виданих кредитів в межах програми перевищила 21 млрд грн, зауважили в міністерстві.

При цьому обсяг кредитного портфеля програми у 2023 році був лише на 0,06 млрд грн меншим, ніж загальна сума наданих українськими банками іпотек у довоєнному 2021 році, який став найуспішнішим.

«Сьогодні ця програма – одна з найпопулярніших серед українців. Можливістю придбати житло завдяки єОселі скористалося понад 13 тис. родин. Крім підтримки населення, програма в найскладніший час підтримала будівельну і суміжні галузі. В тому числі й завдяки "єОселі" в першому півріччі 2024 року виробництво будівельної продукції зросло на 37,1%», – зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Сьогодні серед партнерів "єОселі" – 12 банків, в яких можна отримати кредит, та 82 забудовники, що будують житло для українців.

Як повідомлялось, програма «єОселя» стартувала 1 жовтня 2022 року. На першому етапі вона пропонувала доступну іпотеку під 3% для кадрових військовослужбовців, правоохоронців, медиків та науковців. Пізніше програма була розширена: можливість взяти кредит під 7% отримали всі українці, що потребували покращення житлових умов. Реалізують "єОселю" Мінекономіки спільно з Мінцифрою та ПрАТ "Укрфінжитло".

За два роки уряд неодноразово вдосконалював програму. Наприклад, із початку 2024 року в українців з’явилася можливість купувати приватні будинки. З 19 вересня перший внесок можна сплачувати сертифікатом "єВідновлення".

www.ukrinform.ua

Exit mobile version