Як висушити речі, аби вони не пахли пліснявою: неочікувана порада експертки

Як висушити речі, аби вони не пахли пліснявою: неочікувана порада експертки

Експертка радить використовувати вентилятор під час сушіння речей / фото ua.depositphotos.com

Під час осінньо-зимового періоду постає проблема сушіння речей, адже через зниження температури одяг не може нормально висушитися, внаслідок чого він може пахнути пліснявою та іншими неприємними запахами. Тому користувачка TikTok Енн Рассел розповіла, як правильно висушити речі, аби вони мали приємний аромат, передає Mirror. 

За словами експертки, речі потрібно складати “акуратно” і “не надто щільно”, а також ставити вентилятор біля місця, де вони сохнуть. 

“Все складено акуратно, і причина в тому, що коли вентилятор піднімається вгору, повітря проходить крізь нього, воно повинно мати можливість рухатися, випаровувати воду. Якщо одяг занадто щільний або згорнутий, він не зможе позбутися води, і тоді він буде пахнути”, – зауважила Рассел. 

Відео дня

Такий спосіб сушіння білизни підкорив мережу, відео набрало майже 250 тисяч переглядів та отримало багато коментарів. Один з підписників поділився також власною порадою: 

“Я вважаю, що допомагає перевернути речі через кілька годин, щоб повітря могло циркулювати в тих місцях, куди воно не може дістатися!”

Інший користувач підкреслив: 

“Здається, допомагає розвішування речей на вішалках, а також розвішування їх на дверних рамах”.

Ще один підписник додав: 

“Я виявив, що з рушниками я просто розвішую їх над дверима, щоб вони висохли, і через день або близько того вони висихають, і у мене є другий вентилятор, який я використовую для розстановки”.

Інші корисні лайфхаки

Раніше експерт з діамантів Кайлі Пітт розповіла, як почистити ювелірні прикраси в домашніх умовах. За її словами, для цього вам знадобиться ультразвуковий очищувач, який ретельно видаляє бруд та наліт у важкодоступних місцях. 

Також стало відомо, як зробити рушники м’якими після прання. Для цього експерти радять використовувати небагато соди та прати при температурі 60 градусів. 

www.unian.ua