Уряд передав на велику приватизацію завод, конфіскований у російського олігарха

Уряд передав на велику приватизацію завод, конфіскований у російського олігарха

Кабінет Міністрів включив до переліку об’єктів великої приватизації конфіскований у російського олігарха Шелкова завод з виробництва труб «ВСМПО Титан Україна».

Про це за підсумками засідання Кабінету Міністрів повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Включено до переліку обʼєктів великої приватизації державної власності, затвердженого розпорядженням КМУ від 16.01.2019 №36-р, частку розміром 100 відсотків статутного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю «ВСМПО Титан Україна», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, відповідно до Указу Президента України від 19 жовтня 2022 року № 727/2022 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 жовтня 2022 року «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», яким передбачено обмежувальні заходи щодо Шелкова М.Є. Пізніше детективи БЕБ забезпечили стягнення в дохід держави активів олігарха, зокрема, ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат», 100% частки у статутному капіталі ТОВ «ВСМПО Титан Україна» та майно цього підприємства – нерухомість, автомобілі, грошові кошти.

www.ukrinform.ua