Україна стурбована дестабілізаційною діяльністю Росії у низці країн Африки

Україна висловлює серйозне занепокоєння щодо протиправної діяльності Росії.

МЗС України
Україна стурбована дестабілізаційною діяльністю Росії у низці країн Африки

Україна висловлює серйозне занепокоєння щодо протиправної діяльності Росії, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ України.

РФ розширює свій вплив в Африці за допомогою “Африканського корпусу” та російських ПВК. Ці найманці дестабілізують країни Африки, провокуючи конфлікти та завдаючи шкоди безпеці. Вони також займаються незаконним видобуванням корисних копалин для фінансування російської агресії проти України.

Міністерство закордонних справ України засудило дії Росії, яка використовує громадян африканських та арабських країн як найманців у війні проти України, називаючи їх “гарматним м’ясом”. Україна закликає цих іноземців уникати участі у російських військах та здавати зброю в рамках проекту “Хочу жити”, щоб зберегти своє життя.

МЗС також закликало уряди дружніх країн Африки та Близького Сходу публічно засудити дії Росії та вжити заходів для припинення вербування найманців. Раніше було повідомлено, що Росія активно вербує ув’язнених в Африці та мігрантів, погрожуючи депортацією у разі відмови від служби. Хунти країн Західної Африки поскаржилися в ООН на підтримку Україною повстанців.

Генсек ООН закликає надати країнам Африки представництво в Радбезі в статусі постійних членів.