Нацбанк розширює перелік бенчмарк-ОВДП

Нацбанк розширює перелік бенчмарк-ОВДП

Національний банк України з 15 жовтня 2024 року розширює перелік бенчмарк-облігацій внутрішньої державної позики, які банки можуть включати в покриття обов'язкових резервів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Нацбанк. 

«Національний банк розширює перелік бенчмарк-облігацій внутрішньої державної позики, за рахунок яких банки мають змогу покривати частину обсягу обов’язкових резервів. Так, з 15 жовтня 2024 року до переліку бенчмарк-ОВДП буде додано ОВДП з ідентифікаційними номерами (ISIN) UA4000232896 та UA4000232912, перше розміщення яких Міністерство фінансів України здійснило 1 жовтня 2024 року», – йдеться у повідомленні.

За оцінками НБУ, таке рішення надалі сприятиме збільшенню активності на аукціонах Міністерства фінансів України із розміщення ОВДП, що важливо для забезпечення фінансування державного бюджету виключно на беземісійній основі.

Як повідомлялося, з 11 жовтня 2024 року банки зможуть зараховувати визначений перелік бенчмарк-ОВДП у покриття до 60% обсягу обов'язкових резервів. Після розширення перелік міститиме п'ятнадцять випусків цінних паперів.

Фото: НБУ

www.ukrinform.ua