Як діє шоколад на організм: відповідь учених

Як діє шоколад на організм: відповідь учених

Чорний шоколад має низку переваг для здоров’я / фото depositphotos.com

Багато хто знає про шкоду надмірного вживання солодощів, зокрема шоколаду. Ось тільки невелика кількість чорного шоколаду – зовсім інша історія.

Видання Inc пише, що різні дослідження показують користь темного шоколаду.

Дослідження, опубліковане в журналі The Journal of Nutrition, показало, що щоденне вживання невеликої кількості темного шоколаду може знизити рівень холестерину ЛПНЩ. Дослідження, опубліковане на щорічній зустрічі Американської академії неврології, показало, що вживання темного шоколаду знижує ризик смерті від інсульту майже на 50%. Дослідження, опубліковане в журналі Appetite, засвідчило, що вживання темного шоколаду хоча б раз на тиждень може поліпшити пам’ять, мислення та когнітивні функції.

Відео дня

Крім того, дослідження, проведене в журналі Depression and Anxiety, показало, що вживання темного шоколаду робить людей щасливішими. Темний шоколад містить психоактивні інгредієнти, такі як фенілетиламін – нейромодулятор, що регулює емоційний стан, – які покращують настрій.

Огляд понад 30 досліджень, опублікований у журналі Nutrients, показав, що люди, які щодня з’їдають невелику кількість темного шоколаду, знижують ризик серцево-судинних захворювань завдяки зниженню рівня холестерину ЛПНЩ, артеріального тиску і цукру в крові. При цьому жодного впливу на вагу, відсоток жиру в організмі або об’єм талії учасників не було.

У дослідженні, спрямованому на поліпшення настрою, достатньо було з’їдати половину унції на день, а це приблизно 14-15 грамів. У дослідженні, присвяченому профілактиці серцево-судинних захворювань, достатньо було 0,7-1,5 унції – до 45 грамів.

Хоча в деяких видах темного шоколаду міститься всього 40% твердих частинок какао, дослідження показують, що найбільшу користь приносить темний шоколад, який містить щонайменше 60% твердих частинок какао; у дослідженні серцево-судинних захворювань учасники вживали 70% темного шоколаду.

Раніше УНІАН писав, як правильно зберігати шоколад.

www.unian.ua