Який чай підтримує здоров’я мозку: дієтологи назвали найкращий напій

Який чай підтримує здоров'я мозку: дієтологи назвали найкращий напій

Дієтологи назвали найкорисніший для мозку чай / фото ua.depositphotos.com

Підтримка оптимального здоров’я мозку найважливіша, оскільки він відповідає за кожну думку, емоцію і дію, що робить його благополуччя вирішальним для загального стану.

У той час як багато людей зосереджуються на вправах і харчуванні для фізичного здоров’я, мозок також потребує пильної уваги і турботи. Чай може мати значний вплив на здоров’я мозку, пише Eatingwell.

Найкращий чай для здоров’я мозку

Багато сортів чаю покращують показники здоров’я мозку, але зелений чай – явний переможець.

Відео дня

Він містить поліфеноли, які можуть підтримувати робочу і довготривалу пам’ять, особливо у людей середнього та похилого віку, сказала дієтологиня Колін Висоцкі.

“Флавоноїди зеленого чаю допомагають рости новим клітинам мозку, зберігаючи здоров’я наявних клітин мозку і сприяючи припливу крові до тієї частини мозку, яка живить наш центр емоційної регуляції”, – розповіла дієтологиня Меггі Мун.

Зелений чай також може покращувати настрій, виявляючи антидепресантні та протитривожні властивості.

Інші новини про здоров’я мозку

Якщо ви хочете отримати максимальну користь для здоров’я мозку, гарною ідеєю буде поглянути на свій раціон загалом. Морепродукти, особливо жирна риба, така як лосось, скумбрія і сардини, містять вражаючу кількість жирних кислот омега-3. Ці поживні речовини пов’язані з поліпшенням пізнавальних здібностей у людей.

www.unian.ua