Наразі нагальним є будівництво другого і третього рівнів захисту критичної інфраструктури – Шмигаль

Наразі нагальним є будівництво другого і третього рівнів захисту критичної інфраструктури - Шмигаль

Напередодні зими Україна має нагальні виклики, серед яких забезпечення питною водою населення південних регіонів країни, енерго- й теплопостачання та будівництво 2-го та 3-го рівня захисту об'єктів критичної інфраструктури.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час 11-го засідання Керівного комітету Української платформи донорів передає Укрінформ із посиланням на його Телеграм.

"Мобілізація ресурсів, відновлення України та впровадження реформ — ключові завдання в межах Української платформи донорів… Пріоритети уряду у відновленні лишаються незмінні: енергетика, відбудова житла та критичної інфраструктури, гуманітарне розмінування та підтримка приватного сектору. Напередодні важкої зими маємо низку нагальних потреб та термінових завдань: забезпечення питною водою населення південних регіонів України, відновлення житла, забезпечення енерго- й теплопостачання, будівництво 2-го та 3-го рівня захисту об'єктів критичної інфраструктури", – зазначив він.

У частині мобілізації ресурсів Шмигаль акцентував на двох питаннях: зовнішня бюджетна підтримка на 2025 рік у розмірі 38,4 млрд доларів та надання Україні 50 млрд від використання заморожених російських активів.

За його словами, "важливо, щоб ці кошти почали надходити вже до кінця цього року".

"Україна продовжує реалізацію реформ та виконує всі взяті на себе зобов’язання. Водночас надзвичайно важливо, щоб усі реформи, умови та рекомендації партнерів були підпорядковані європейській інтеграції України, цілям макроекономічної стабільності та економічного розвитку", – підкреслив Прем'єр.

Глава уряду висловив вдячність усім країнам та організаціям, які долучилися до роботи Платформи. Він поінформував, що на сьогодні ініціатива налічує 23 країни у статусі постійних і тимчасових членів і спостерігачів, та 7 міжнародних фінансових організацій.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів ухвалив рішення, що дозволить спрямувати додаткові 86 млн євро на зведення систем захисту навколо енергетичних об’єктів для убезпечення від російських атак.

Фото: Телеграм Денис Шмигаль

www.ukrinform.ua