Як прати джинси, аби вони не псувалися: експерти поділилися дієвою порадою

Як прати джинси, аби вони не псувалися: експерти поділилися дієвою порадою

Якщо джинси не є брудними, не потрібно зайвий раз закидати їх у пральну машину / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Попри те, що у світі існує безліч речей, більшість людей надає перевагу джинсам, адже цей одяг є дуже зручним та практичним. Однак між людьми точаться дискусії, як часто потрібно прати джинси у пральній машині. Експерт Девід Закван стверджує, що не варто класти джинси у пральну машину, якщо ви хочете зберегти дорогу пару якомога довше, пише Express. 

“Багато людей не знають, що джинси не можна прати в пральній машині. Особливо, якщо вони дорогі. Тому я покажу вам, як їх прати вручну”, – розповів він у своєму TikTok. 

За його словами, для цього потрібно наповнити ванну водою та вивернути кишені джинсів. Потім потрібно вивернути їх навиворіт. Після чого кидаєте у ванну з джинсами засіб для миття посуду, це може бути і капсула. 

Відео дня

Девід радить залишити джинси у воді приблизно на 15 хвилин, а вже потім злити воду та обприскати їх з душової лійки свіжою водою. Потім потрібно злегка віджати воду, просушити джинси рушником та залишити їх сохнути на вішалці. 

Водночас експерти магазину одягу GAP також рекомендували не прати джинсову тканину дуже часто. Вони зазначили:

“Надмірне прання може пошкодити прикраси, такі як паєтки та намистини, тому ми рекомендуємо прати одяг з цими деталями лише тоді, коли річ справді брудна. У більшості випадків, якщо випрати одяг у пральній машині або добре провітрити його, повісивши на мотузці для прання на кілька годин, він знову стане придатним до носіння. Попри те, що джинсова тканина є зносостійкою, рекомендується прати її якомога рідше, навіть через кожні 10 прань”.

Інші поради щодо прання

Раніше експерт розповіла, як часто потрібно прати наматрацники. За її словами, попри те, що наматрацник не контактує зі шкірою, адже ховається під іншими простирадлами, його все одно потрібно регулярно чистити.

Також експерт порадив, який режим прання на пральній машині потрібно завжди обирати. Він рекомендує завжди обирати “експрес-цикл”, адже цей режим є досить довгим, аби зробити ваш одяг чистим, але і достатньо коротким, аби не завдати йому шкоди. 

www.unian.ua