Названі 8 вживаних авто, яких варто уникати у 2025 році

Названі 8 вживаних авто, яких варто уникати у 2025 році

Під час пошуку найнадійніших вживаних авто слід враховувати кілька факторів / фото ua.depositphotos.com

Найбільша перевага купівлі вживаного автомобіля порівняно з новим полягає в тому, що таке авто дешевше. Але ця перевага зникає, якщо автомобіль потребує дорогого ремонту.

Під час пошуку найнадійніших вживаних авто слід враховувати кілька факторів. Згідно з блогом Ghost Autosport, ось три найважливіші з них:

  • період, протягом якого вони потребують ремонту рідше, ніж більшість інших авто;
  • термін служби за умови правильного догляду;
  • рейтинг безпеки.
  • Видання gobankingrates назвало 8 ненадійних старих авто, яких варто уникати у 2025 році.

    Відео дня

    Tesla Model 3

    У звіті Finance Buzz зазначається, що Tesla набула репутації авто з дорогим ремонтом. Це може призвести до збільшення витрат, адже вам “доведеться місяцями чекати, поки прибуде деталь, а в цей час доведеться користуватися орендованим автомобілем”.

    2020 Dodge Grand Caravan

    Dodge Grand Caravan може бути доступним варіантом для сімей, але у нього є і “суттєві недоліки”, на думку Finance Buzz. В основному вони пов’язані з безпекою. Страховий інститут дорожньої безпеки поставив Caravan 2020 року низьку оцінку за погані фари. Ще одна проблема: хоча авто має кріплення для автокрісел, їх “важко знайти або вони занадто глибоко в сидінні, щоб отримати доступ”.

    2022 Rivian R1T

    За даними Consumer Reports, Rivian R1T отримав найнижчий рейтинг надійності у 22 бали через проблеми з клімат-контролем, системою приводу та кузовним обладнанням, йдеться у блозі Norman Taylor & Associates. Ще одна проблема R1T у тому, що він не “бюджетний”.

    2021 Ford Bronco Sport

    Відроджений Ford Bronco 2021 року випуску “страждає від проблем із двигуном, гальмами і трансмісією, а також від витоків повітря і води”, повідомляє Finance Buzz.

    2022 Volkswagen Taos

    За даними Consumer Reports, Volkswagen Taos 2022 року випуску шість разів відкликався. Серед проблем – передчасний знос колодок/роторів, відмова гальм, витоки антифризу та перегрів.

    2023 Jeep Compass

    Модель 2023 Compass відкликали через проблеми з електрикою, повідомляє Finance Buzz. Деякі моделі також не відображають показання спідометра і попереджувальні сигнали. Крім того, у попередніх моделей були проблеми з трансмісією, підвіскою і рульовим керуванням.

    2020 Mercedes-Benz GLE

    Модель 2020 року має скарги, пов’язані з проблемами з програмним забезпеченням електричної системи, електропроводкою та панелями кузова, повідомляє Finance Buzz.

    2021 Chevrolet Tahoe

    Finance Buzz послався на аналіз Consumer Reports, згідно з яким Chevrolet Tahoe 2021 року випуску має “серйозні” проблеми з двигуном. Водночас у версії 2022 року вбудована електрика “гірша, ніж у попередні роки”.

    Раніше УНІАН писав, що механік закликав водіїв уникати деяких вживаних авто.

    www.unian.ua