Шмигаль: €35 мільярдів від заморожених активів РФ мають бути доступні до кінця року

Уряд України очікує, що Рада ЄС найближчим часом затвердить рішення про надання Україні спеціальної фінансової допомоги на 35 млрд євро за рахунок використання заморожених російських активів, і ці кошти стануть доступні до кінця 2024 року.

Як передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 11 жовтня.

"Постійні представники держав-членів Європейського Союзу погодили надання Україні спеціальної фінансової допомоги на 35 млрд євро за рахунок використання заморожених російських активів. Це велика перемога України, над якою ми працювали понад два роки. Я вдячний нашим європейським партнерам за це справедливе та сміливе рішення. Ми очікуємо, що Рада ЄС затвердить його вже найближчим часом. Кошти мають бути доступні для України вже наприкінці цього року", – сказав він.

Шмигаль зауважив, що це дозволить уряду України повною мірою профінансувати пріоритетні видатки вже з початку 2025 фінансового року.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС у середу погодила надання Україні макрофінансової допомоги на суму 35 мільярдів євро, а також новий механізм, який допоможе Україні у погашенні кредитів на суму до 45 мільярдів євро, наданих ЄС та партнерами з G7.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version