У Зеленського заявили про відчутне виснаження Росії

Михайло Подоляк заявив, що виснаження РФ вже очевидне, але Україні все ще потрібний дозвіл на удари по російській території.

Михайло Подоляк
У Зеленського заявили про відчутне виснаження Росії

Михайло Подоляк заявив, що виснаження РФ вже очевидне, але Україні все ще потрібний дозвіл на удари по російській території, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Welt.

За словами Подоляка, Росія зазнає дефіциту боєприпасів, що змушує її звертатися за допомогою до Північної Кореї та Ірану. Росія витрачає величезні кошти на війну, але нестача ресурсів зростає.

Українські удари по російській території завдають шкоди виробництву, складам та логістиці, що посилює виснаження Росії. Подоляк також зазначив, що удари вглиб Росії, наприклад, у Саратові чи Підмосков’ї, змінюють соціальні настрої, і росіяни починають усвідомлювати, що війна стосується їх безпосередньо.

Він наголосив, що такі удари можуть викликати протести та змінити суспільні настрої в Росії, що є небезпечним для Кремля. Раніше у жовтні українські сили завдали ударів по нафтовому терміналу у Феодосії, що викликало пожежу та серйозні логістичні проблеми для Росії. Україна “зависла” у невизначеності після візиту Зеленського до США.

Головний соратник Трампа розкритикував Зеленського через день після їх зустрічі.