2 кардинальних правила ідеальних відносин зі свекрухою

2 кардинальних правила ідеальних відносин зі свекрухою

Як налагодити стосунки зі свекрухою / фото ua.depositphotos.com

Установлення кордонів зі свекрухами може бути викликом як для новоспечених подружніх пар, так і для тих, хто вже одружений певний час. Часто важко захистити свої інтереси та сім’ю, коли родичі не розуміють, де проходять межі або не поважають їх. Саме тому важливо, щоб подружжя діяли разом і підтримували один одного у відстоюванні своїх кордонів.

Про це у своєму матеріалі для видання Your Tango пише Маріеліса Рейес – письменниця зі ступенем бакалавра психології, яка розповідає про самодопомогу, стосунки, кар’єру та сім’ю.

Ось два головні правила, яких варто дотримуватися для збереження гармонії в стосунках зі свекрухою, на думку сімейного терапевта Дебори Кревалін.

Відео дня

1. Не вступайте в суперечки зі свекрухами

Одне з основних правил — це уникати прямих конфліктів зі своїми свекрухами. Кревалін зазначає: “Емпіричне правило полягає в тому, що кожен партнер спілкується зі своїми батьками самостійно”. Це означає, що якщо виникла проблема, краще, щоб саме ваш партнер поговорив із його чи її батьками, оскільки така розмова може бути менш конфліктною.

Коли ви самі намагаєтесь вирішити конфлікт, це часто призводить до напруги. Більшість людей не хочуть чути про свої помилки, і це може викликати захисну реакцію. Дослідження, опубліковане в Interpersona, підтверджує, що краще покладатися на свого партнера в таких ситуаціях. Ви можете сказати: “Це твої батьки, тому думаю, буде краще, якщо ти поговориш із ними”. Якщо вашому партнеру це неприємно, йому або їй доведеться навчитися справлятися з цим для збереження ваших стосунків.

2. Чітко встановлюйте кордони

Дуже важливо чітко визначити межі. Нечіткі або невиразні правила можуть призвести до непорозумінь і конфліктів. Кревалін наголошує: “Ви та ваш партнер маєте разом вирішити, які межі потрібні для вашої родини”. Якщо у вас є діти, це ще важливіше – потрібно заздалегідь домовитися, що прийнятно для вас як сім’ї.

Наприклад, якщо у вас народилася дитина, важливо заздалегідь обговорити, коли та як свекруха чи теща зможуть побачити малюка, чи будете ви дозволяти їх присутність у пологовій залі, і який фізичний контакт вам комфортний.

Багато пар не обговорюють такі питання заздалегідь, що призводить до непорозумінь і конфліктів, які можуть негативно вплинути на стосунки. Як свідчить дослідження, опубліковане в Research in Human Development Journal, відсутність чітких домовленостей може спричинити серйозні проблеми і навіть призвести до розлучення.

Висновок

Ключ до успішних стосунків зі свекрухою чи тещею – це відкриті та чесні розмови з вашим партнером. Важливо заздалегідь обговорювати межі та встановлювати їх, перш ніж виникнуть проблеми. Будування сім’ї потребує компромісів і взаєморозуміння, і хоча це може бути непростим завданням, зусилля двох партнерів допоможуть досягти гармонії.

www.unian.ua