Шоколадний торт з мандаринами: Джеймі Олівер дав простий покроковий рецепт

Шоколадний торт з мандаринами: Джеймі Олівер дав простий покроковий рецепт

Цей десерт точно здивує ваших гостей / скріншот

У холодну пору року ідеальний час, щоб залишитись вдома і приготувати щось смачне. Якщо звичні десерти набридли, то можна обрати рецепт шоколадного торта від Джеймі Олівера.

Від звичайного смаколика його відрізняє насичений і яскравий смак мандаринів, який прекрасно доповнює густий аромат шоколаду. Щоб приготувати цей рецепт, потрібні такі інгредієнти:

  • вершкове масло – 450 г;
  • цукрова пудра – 650 г;
  • борошно – 250 г;
  • какао-порошок – 75 г;
  • розпушувач – 2 ч.л.;
  • вершковий сир – 150 г;
  • мандарини у власному соку – 1 банка на 300 г.
  • Для початку розігрійте духовку до 180С. Деко змастіть маслом та застеліть пергаментом. 

    Відео дня

    Збийте по 250 г масла та пудри у до однорідності. Додайте яйця, борошно, розпушувач, 50 г какао та трохи соку з банки мандаринів. Збийте все, поки не вийде однорідне тісто для пирога.

    Використовуйте лопатку, щоб акуратно викласти тісто на деко, а потім розподілити все рівномірним шаром. Випікайте 20 хвилин. Після цього дістаньте з духовки і дайте коржу охолонути.

    Тепер переходимо до крему. Помістіть 200 г вершкового масла та 400 г цукрової пудри і збивайте, поки не отримаєте блідо-жовту пухку суміш. Додайте вершковий сир, ще трохи мандаринового соку і знову перемішайте.

    Розріжте корж так, щоб вийшло два великих прямокутника. Потім нанесіть третину масляного крему на один з прямокутників і покладіть скибочки мандарина. Зверху накрийте другим коржем та змастіть масляним кремом що залишився. Для декору використовуйте решту какао.

    Які ще десерти можна приготувати

    Рецепти шоколадного пирога не обов’язково повинні бути довгими, складними або навіть вимагати використання духовки. Авторка блогу My Fussy Eater та кулінарної книги Клер, поділилась рецептом “найсмачнішого і найпростішого” шоколадного торта, який можна приготувати у аерофритюрниці.

    Шоколадний торт від Меррі Беррі можна приготувати вдома лише з шести інгредієнтів. 

    Мережу підкорив рецепт брауні від BBC Good Food – він отримав тисячі п’ятизіркових оцінок і багато хто стверджує, що це “найкращий”. 

    www.unian.ua