Рютте про новий штаб НАТО для допомоги Україні: матиме значення для ЗСУ на полі бою

Новий штаб НАТО в Німеччині стане важливим елементом підтримки українських воїнів, координуючи військову допомогу для ЗСУ.

Марк Рютте
Рютте про новий штаб НАТО для допомоги Україні: матиме значення для ЗСУ на полі бою

Новий штаб НАТО в Німеччині стане важливим елементом підтримки українських воїнів, координуючи військову допомогу для ЗСУ, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на прес-службу НАТО.

На зустрічі з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом та військовими Рютте наголосив, що робота штабу матиме значення не лише для України на полі бою, а й для безпеки НАТО.

NSATU зосередиться на координації постачання техніки, боєприпасів та систем ППО, а також на підготовці українських захисників. У штаб планується розмістити 700 співробітників, частина яких працюватиме на логістичних вузлах східного флангу Альянсу.

Створення NSATU почалося влітку 2023 року, і на даний момент близько 200 солдатів вже прибули до Вісбадену. Надалі у штабі працюватиме 330 військовослужбовців, коли він повністю почне функціонувати. Рютте відвідає штаб-квартиру НАТО, яка координує допомогу Україні.

Рютте висловився про удари по території РФ.