У мережі завірусився рецепт пюре на молоці, який дає “оксамитово-гладку” текстуру

У мережі завірусився рецепт пюре на молоці, який дає "оксамитово-гладку" текстуру

Пюре на молоці виходить ароматним, з вершковим смаком / фото ua.depositphotos.com

Більшість готує пюре на воді, а потім вже у готову картоплю додає масло, молоко або вершки. Однак у мережі завірусився рецепт, згідно з яким овочі одразу варяться на молоці.

Як пише Еxpress, за словами прихильників цього методу, в результаті виходить “найкраще пюре в історії” – смачне і шовковисто гладке.

Є кілька ключових речей, про які слід пам’ятати, якщо готуєте таким способом:

Відео дня

  • потрібно повільно готувати картоплю, інакше молоко звернеться або закипить;
  • не беріть молоко з низьким вмістом жиру;
  • не промивайте та не замочуйте картоплю, щоб не вимити крохмаль.
  • На веб-сайті Home of DIY вказується, що відварювання картоплі в молоці робить пюре насиченішим, кремовішим і ароматнішим. Зокрема, це додає вершковий смак та робить текстуру більш кремовою й “оксамитово-гладкою”. Крім того, це зберігає більше поживних речовин у картоплі, адже вони залишаються у молоці, а воно поступово вбирається у овочі.

    Картопляне пюре на молоці – рецепт

    Спочатку очистіть і наріжте картоплю на однакові шматочки. Чим вони дрібніше, тим швидше приготуються.

    Покладіть картоплю в каструлю і залийте достатньою кількістю молока, щоб воно покрило овочі. Також можна одразу додати сіль. Повільно доведіть молоко до кипіння на середньому вогні, але не залишайте страву у цей момент, щоб вона не перекипіла.

    Далі накрийте кришкою і варіть до готовності. на це може піти близько 30 хвилин або більше – все залежить від розміру шматків. Після того, як картопля звариться, злийте молоко в окрему ємність, адже воно ще знадобиться.

    Розімніть картоплю в пюре та знову додайте молоко, поки не отримаєте потрібну вам консистенцію. Після цього можна додавати масло, приправи та сир, за бажанням.

    Що ще смачного приготувати

    Приготування їжі з сезонних продуктів – це особливе задоволення, адже у цей час вони досягають піку свого смаку. Зараз ідеальний час, щоб приготувати щось із гарбуза. Медісон Еберхардт, пекар і засновник Mmatilda Bakes, поділилася рецептом свого пирога. 

    Також можна приготувати простий лимонний бісквіт Меррі Беррі, або печиво з пісочного тіста з трьох інгредієнтів.

    Раніше УНІАН розповідав, як приготувати шоколадний торт з мандаринами за рецептом Джеймі Олівера.

    www.unian.ua