АРМА віддала заарештовані вагони РФ компанії, яка не має досвіду керування майном залізничного транспорту

Агентство АРМА через майданчик Prozorro передало в управління 434 арештовані вагони з Росії та Білорусії, включаючи цистерни та напіввагони.

Залізниця
АРМА віддала заарештовані вагони РФ компанії, яка не має досвіду керування майном залізничного транспорту

Агентство АРМА через майданчик Prozorro передало в управління 434 арештовані вагони з Росії та Білорусії, включаючи цистерни та напіввагони, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Рrozorro.

Переможцем тендеру стала компанія “ФПК “Ресурсгруп”, хоча в реєстрах не зазначено, що має досвід в управлінні залізничними вагонами. За умовами договору, “Ресурсгруп” виплачуватиме державі 34 грн на добу за кожен вагон, що значно нижче ринкової вартості: для напіввагонів вона становить 450 грн., а для цистерн — понад 1000 грн. на добу.

“Укрзалізниця” повідомляла про дефіцит вагонів, особливо для транспортування палива, причому близько половини пального в країні перевозиться в заарештованих цистернах, які раніше належали агресору. Крім того, платформи та інші типи вагонів, передані “Ресурсгруп”, могли б використовуватися для перевезення техніки та матеріалів для будівництва фортифікацій, що зараз є особливо важливим для України. До кінця року Україна запустить залізничне сполучення зі Словаччиною.