Зеленський про вибори в США: “Не знаю, якою буде пропозиція для України, бачимо три шляхи”

Президент України Володимир Зеленський заявив, що результат виборів у США буде вирішальним для майбутнього України та її вступу до НАТО.

Володимир Зеленський
Зеленський про вибори в США: “Не знаю, якою буде пропозиція для України, бачимо три шляхи”

Президент України Володимир Зеленський заявив, що результат виборів у США буде вирішальним для майбутнього України та її вступу до НАТО, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Financial Times.

Президент зазначив, що поки невідомо, якою буде пропозиція США після виборів, і бачить три можливі сценарії розвитку. Камала Харріс, кандидат від Демократів, пообіцяла обговорити членство України в НАТО, тоді як Дональд Трамп, кандидат від Республіканців, розкритикував військову допомогу Україні та заявив про намір урегулювати конфлікт, якщо буде обраний.

Зеленський підкреслив, що один із сценаріїв передбачає продовження підтримки, хоча союзники побоюються ризиків. Він додав, що інші варіанти можуть бути як більш, так і менш сприятливими, що є вкрай важливим для українців.

Вибори в США пройдуть у листопаді, і основними кандидатами залишаються Трамп та Харріс. НАТО раніше заявляло, що Україна не зможе вступити до Альянсу до кінця війни, хоча генсек Марк Рютте припустив, що Україна стане 33-м чи 34-м членом. Зеленський вважає, що запрошення до НАТО стане важливим важелем стримування Росії. Зеленський порівняв розмови про вступ України до НАТО з дискусіями щодо надання Patriot та F-16.

Економічна складова Плану перемоги спрямована на захист інтересів України і ЄС.