У росіян виникли проблеми з моніторингом руху суден після кібератаки ГУР

Хакери ГУР Міноборони України провели кібератаку на супутниковий зв'язок Росії, порушивши роботу моніторингу морського транспорту.

Ілюстративне фото
У росіян виникли проблеми з моніторингом руху суден після кібератаки ГУР

Хакери ГУР Міноборони України провели кібератаку на супутниковий зв’язок Росії, порушивши роботу моніторингу морського транспорту, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на PolitExpert.

Під ударом опинилася IT-інфраструктура оператора “Морзв’язоксупутник” та системи контролю руху суден, а також компанії “Росморпорт”, “Росморречпорт” та Fesco. Внаслідок атаки сталися збої у доступі до сайтів та електронних ресурсів цих організацій, а також нестабільність супутникового зв’язку, що ускладнило контроль морських перевезень. Російським ЗМІ наказали приховати інформацію про кібератаку, що не дозволяє оцінити завдані економічні збитки.

Українські хакери із ГУР неодноразово атакували російські об’єкти. Раніше вони зламали понад 800 серверів у різних регіонах Росії, знищивши значний обсяг даних та порушивши роботу ключових систем. Такі кібератаки стають важливим елементом послаблення інфраструктури противника. Підполковник ГУР розповів, як цивільні ставляться до ветеранів.

Північнокорейські хакери атакували компанію, що виробляє ППО Iris-T.