У ЄС немає консенсусу щодо плану перемоги Зеленського, – Туск

Серед лідерів ЄС немає єдиної думки щодо плану перемоги, який президент України Володимир Зеленський представив у Брюсселі.

У ЄС немає консенсусу щодо плану перемоги Зеленського, - Туск

Серед лідерів ЄС немає єдиної думки щодо плану перемоги, який президент України Володимир Зеленський представив у Брюсселі. Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск зазначив, що реалізація плану багато в чому залежить від результатів президентських виборів у США, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на РАР.

На прес-конференції після саміту ЄС Туск наголосив, що в ЄС різні підходи до членства України в НАТО, а запрошення до Альянсу стало ключовою частиною плану. Він нагадав, що Польща завжди підтримувала перспективу вступу України до НАТО та залишається на боці Києва.

За словами Туска, поки що складно оцінити реалістичність плану Зеленського, оскільки багато залежить від підсумків виборів у США. Стратегії плану буде переглянуто після виборів.

План Зеленського було представлено у парламенті України 16 жовтня та в ЄС 17 жовтня. Він включає запрошення до НАТО, посилення оборони, удари по Росії, стримування агресії, а також економічні та стратегічні угоди з партнерами. Зеленський також запропонував замінити американські війська в Європі українцями після війни. Вже відомо що містить план перемоги Зеленського.

Зеленський відповів, чи розкриє План перемоги для всіх українців.

Exit mobile version