На Донеччині ворог посилив фільтраційні заходи серед підлітків

На окупованих територіях України посилилися фільтраційні заходи серед підлітків та дітей під приводом підтримки правопорядку.

Російські військові
На Донеччині ворог посилив фільтраційні заходи серед підлітків

На окупованих територіях України посилилися фільтраційні заходи серед підлітків та дітей під приводом підтримки правопорядку, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на Центр національного спротиву.

В окупованій частині Донецької області за цей рік росіяни поставили на облік 263 неповнолітніх, з яких 16 вважають “екстремістами” через їхні проукраїнські погляди. Таких дітей направляють на примусове обстеження чи лікування психіатричні установи.

Окупанти також продовжують систематичні перевірки, витісняючи населення “неросійської національності”. Військові РФ та окупаційні адміністрації проводять обшуки у квартирах, які належали особам, яким заборонено в’їзд на окуповані території Донецької та Луганської областей. ЦНС зазначає, що росіяни переслідують та витісняють патріотично налаштованих громадян.

Центр закликав місцевих жителів повідомляти про протиправні дії військових РФ та колаборантів. Нагадаємо, у вересні стало відомо, що у школах Мелітополя створюють спеціалізовані класи-казарми для старшокласників, запроваджуючи кремлівську програму мілітаризації дітей “Служу батьківщині”. ЗСУ будуть змушені відійти з важливого населено пункту на Донеччині.

Стало відомо, скільки в обстрілюваній ворогом Костянтинівці на Донеччині залишається дітей.