Сибіга їде до Туреччини, щоб обговорити план перемоги України

З 20 по 22 жовтня міністр закордонних справ України Андрій Сибіга відвідає Туреччину для переговорів щодо двосторонньої співпраці.

Андрій Сибіга
Сібіга їде до Туреччини, щоб обговорити план перемоги України

З 20 по 22 жовтня міністр закордонних справ України Андрій Сибіга відвідає Туреччину для переговорів щодо двосторонньої співпраці, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на прес-службу МЗС України.

Сибіга зустрінеться з главами МЗС, оборони та торгівлі Туреччини для обговорення політичного, економічного та оборонного співробітництва, а також питань безпеки у Чорному морі та інтеграції України до НАТО.

У Стамбулі він візьме участь у виставці SAHA EXPO 2024, зустрінеться з представниками турецьких оборонних компаній, а також українською та кримськотатарською діаспорами. У Стамбульському університеті міністр обговорить академічну співпрацю та підтримку української мови.

План перемоги України, запропонований Володимиром Зеленським та представлений у Брюсселі 17 жовтня, отримав підтримку лідерів ЄС та передбачає прискорене запрошення України до НАТО. Сібіга провів переговори з Блінкеном та главами МЗС кількох країн.

Франція підтримує план перемоги України.